Liikkeestä seisominen on jätetty hautumaan sen pikakuurin jälkeen, kun seisomisen "opettaminen viikossa" johti siihen, että sanoit sitten "istu", "maahan" tai "pöö" - Taotao seisahtui salamannopeasti. Äärettömän upeasti, mutta jokaisesta käskysta, myös kokeessa :P.

Pian ja koirien treenejä seuratessa olen ihaillut miten niin Tara kuin Momokin malttaa jäämisliikkeiden paluuosuudessa pitää paikkansa ja ottaa ohjaajaan kontaktin, suorittaen perusasentoon menemisen vasta käskystä ja ripeästi.

Niimpä seisominen otettiin aamulla taas työn alle.

Päätin kokeilla ruualla ja taakse palkaten. Kipot täytettiin edelliseltä päivältä jääneellä risotolla. Taunon kanssa vietiin kippo yhdessä. Kipolta seuraamista, joka kiposta huolimatta piti paikkansa eikä koira jätättänyt. "Seiso" käskystä Tauno pysähtyi nopeasti ja pysyi liikkumatta palatessani koiran sivulle. Kontaktista vapaa kipolle.

Koska ensimmäiset toistot meni loistavasti, päätin tehdä saman juoksusta. Seisominen oli nopea, mutta ohjaajan palatessa koira riehaantui ja yritti varastaa kipolle. Ei ehtinyt sinne ennen kieltoa. Siitä suorituksesta ei tippunut palkkaa vaan liike uusiksi. Kävellen ;) . Saatiin taas onnistuminen ja siihen olikin hyvä lopettaa.