Koirat on rymistellyt issekseen. Mitään ei ole puuhattu normiarkea, talliä, töitä ja pimeitä märkiä ulkoilulenkkejä lukuunottamatta.

Blancolle sattui pieni äksidentti. Toisinaan kun herra intoutuu rallattelemaan kuin nuori pojankloppi konsanaan. Niimpä se mennä viikonloppuna kiritti Taoa golfkentällä, kikkaili ja harhautteli Taotao pois kintereiltään. Sillä seurauksella, että vauhdin hurman hiipuessa B ontui etujalkaansa voimakkaasti. Meidän lenkki hyytyi sitten siihen ja lähedettiin kotia tutkimaan mikä jalkaa vaivaa.

Vaikka jalkaa vaivasi, käänsi ja väänsi ei sieltä löytynyt mitään kipukohtaa. Niimpä niin minä itsekin kuin Blancokin joutui myöntämään, että ei kohta yhdeksän vuotta täyttävä vanha sotaratsu ole enään niin elastinen. Revähtymäksi siis kotidiagnosoin ja soitin vielä eläinlääkäriin, jotta kauan voi katsella. Niimpä sitten vain kipulääkettä kehiin.

Aamuun mennessä ontuma oli poissa. Tilalla jäykkä kuin puuhevonen oleva koira. Tähän mennessä levolla on päästy niin jäykkyydestä kuin ontumastakin.

Messukeskuksessakin käytiin. Joutuu tänä vuonna antamaan ruusuja järjestäjille. Briardeilla oli viimein ISO kehä ja kokolattiamattoa alla kauttaaltaan. Nyt kun tilaa oli juosta ja esittää liikkeitä, pieneksi pettymyksekseni liikkeet oli huonoja. Pieniä lyhyt askelisia - "tikittäviä". Toki joukkoon mahtui muutama hyvinkin pitkällä ja vetävällä askeleella liikkuva.

Mukava oli nähdä tuttuja :). Onnea Riisille, Hunkalle, Nevelle ja Mitralle sekä tietysti Jaanalle Ruotsiin viedyistä titteleistä.

Messarin jälkeinen viikko alkoi taasen työrupeamalla. Aamulla ennen töihin menoa ollaan kipaistu tallilla. Janina kävi keskiviikkoaamuna hieromassa Elli, jonka liikunnan nosto ja ravin lisääminen on saanut takareiden ihan tukkoon. Hyvä kuitenkin, että jalka kestää jo ravia :). Ehkä tästä, jos luoja suo ja kaikki menee hyvin - heinäkuussa alkanut sairasloma pääsee asteelle kolme ja vuoden vaihteen jälkeen saisi nousta selkään.

Tänäkin aamuna ajeltiin ruuhkia vastaan. Kierrettiin pelloilla, Taotao irroitteli, Blanco otti korrektimmin ja Vili odotti lantalan nurkalla. Elli itse haisteli ilmaa, puhisi ja hörisi.

Litsläts - pelto on näillä sateilla niin märkä, että koirat pääsivät taas pesulle kotiin tultua.