Tosin ihan varatulla ajalla... :)

Aamusta koirat juostiin ulos jo 5.45 ja sitten kurvasin aamutallin tekoon. Lopussa tuli jo hoppu ehtiäkseni Blancon eläinlääkäriaikaan. Hampaat irvessä ajoin kotia, äkkiä koira autoon ja Perkkaalle. Blancolla piti olla kilpirauhaskontrolli. Herra kuunneltiin, sydän lyö vahvasti, joskin siellä on heikompia ja vahvempia lyöntejä, mutta ei hypähdyksiä.

Aiemmin otettuja kontrollikuvia keuhkoista oma eläinlääkäri viimein katsoi ja näytti ettei viimeiset ihan puhtaat olleet, vähän taas sellaista harsomaista nesteenkertymää. Tämä oletetaan johtuvan siitä ettei lymfakierto olisi ihan niin tehokas, kun hengittämiseen joutuu lihakset tekemään enemmän töitä, kuin terveellä koiralla. Se aiheuttaa pieniä nestekertymiä keuhkoissa, jotka voi ajanmittaan aiheuttaa tulehduksen uudelleen.

Eturauhanen on palannut normaaliin kokoon. Mutta selkä on tosi jumissa. Hierontaa ei suositella, mutta lämpöpatjoin voisi kokeilla avata selkää. Satunnainen epäpuhtaus etujaloissa tulee oikeasta kyynärästä, se naksuu ja rutisee melkoisesti.

Kilppariarvot jätettiin ottamatta ja päätettiin viedä kontrolli niiden suhteen pidemmälle. Puna-ja valkosoluarvot otettiin, sydänlääke joskus äärimmäisen harvoin saattaa aiheuttaa anemiaa. Arvot oli kuitenkin tosi hyvät, kuume mitattiin, imusolmukkeet katsottiin, kurkku kurkattiin. Kaikki oli hyvin.

Blanco sai injektiona B-vitamiinia ja kotiin karnitiinireseptin ja Neurobion fortea (b-vitamiini).

Joten käpsyteltiin kauppaan ja sitten pakkasin koiran autoon. Ajettiin kotiin ja pojan autosta pois ottaessa säikähdin hirveästi. Blanco oli oksentanut autoon ja siellä seassa oli verta. Soitin heti takaisin eläinlääkäriin ja he käskivät tarkkailla. Koska B eilen ripuloi ja tänään suolistoäänet oli suuret sekä kaasua kamalasti, se viittäisi hirveän ärhäkkään suolistovirukseen. Toinen olisi mahdollinen mahahaavan alku. Saatiin määräys ostaa antepsinia. Jos koira oksentaisi tai ripuloisi verta vielä toistamiseen, pitää tutkia uudestaan ja kuvata mahalaukku.

Jännitys ei ainakaan lopu kesken.