Tiistaina Pesin Taon. Keskiviikkona harjailin auki vähän ja sekä leikkelin lovia tassukarvoihin. Perjantaina töiden jälkeen yritin lisää - mutta maltti ei riittänyt ja puolikkaan pään jälkeen siirryttiiin vain harjaamaan läpi. Sitten harjoteltiin seisomista peilin edessä, nameilla Tao antoi välillä vähän asetella takakinttujaankin, ilman että kiskoi ne heti takaisin vatsan alle :P.

Lauantaina oli edessä vuoden eka näyttely, Aptus Show. Sinne siis Nikon kyydissä, Mompsi kaverina. Kehä oli myöhässä, joten tapettiin aikaa ulkosalla Riisin, Momon, Millin ja katselamaan tulleen Ritan kanssa. Odottaminen on niin puuduttavaa, että lopuksi kaivoin vain jakausta esille ja siirryttiin kehää kohden. Hartaimpana toiveena oli saada Taolle ERI. Sisällä vielä kaiveltiin jakausta esille, mutta lakkasin puunaamasta, koska aina tulee tunne että mitä enemmän puunaan - sitä hirveämmältä koira alkaa koko ajan näyttämään.

Ensin kehään meni pennut, perkeleen Milli oli ROP-pentu. Kaikki pennut sai KP:n perkeleen Pennikin ;). Sitten kehään menivät urokset Gassu ja Pepe. Pepen turkkia ei voinut kuin ihalla, oli jätkällä sen verta hieno frisyyri. Tässä vaiheessa Tao makasi levynä lattialla ja oli ihan kyllästynyt trinsessapäiväänsä.

Sitten vielä nuorikot Sini ja Riisi. Lopulta Taokin pääsi kehään. Pikku tirri reipastu selkeästi äksönistä ja oli "pirteänä" kehässä :D. Mutta malttoi seistä tosi nätisti ja antoi asetalle itsensäkin ihan minun ohjailemana ei Taon itsensä ohjailemana. Kehä oli pikkuriikkinen, joten oli jo heittänyt hyvästit hyvin juoksulle. Mutta Tao oli päättänyt panna parastaan ja pysyi hienosti ravilla peitsaamatta!

Niimpä saimme sen kaivatun ERI:n ja kilpailuluokkaan päädyimme Riisin kanssa. Minä jo mietin kotimatkaa, kun Tao meni ja sijoittui ensimmäiseksi, joka tiesi meille sertiäkin! Taunon toinen serti <3. Oltiin ihan ällikällä lyötyjä.

Seuraavaksi kehään asteltiin Pepen kanssa. Tässä vaiheessa kaikki odotukset oli jo enemmän kuin täytetty, että juostiin ihan vain ilosta. Niin iloisena, että mielessäni ajattelin jo VSP ruusuketta ja kotimatkaa lämpimän ruuan ääreen, etten ensin alkuun edes katsonut ruusuketta, kun se käteeni työnnettiin. Kun sitten vilkaisin, meinasi silmät pudota päästä - meidän tirri oli ROP, voitti tuon upeassa kuontalossa kulkeneen komean jätkän, näillä haivenillaan! Cacibikin saatiin, vaikka en ollut ilmoittaessa ajatellut edes, että näyttely on KV-näyttely - valinta kun on suoritettu lähinnä paikkakunnan ja läheisen ajomatkan mukaan.

Sitten otettiin seisomakuvia tuomarin ja Pepen kera, niitä odotellessa Tuula ;).

Tupakkatauko oli paikallaan tämän jälkeen ja sinne palkintotoimiston kautta kurvattiinkin. Piti sulatella voittoa ja mietti mitä helvettiä seuraavaksi tapahtuu, ryhmiin kun ei ole aikaisemmin kertaakaan jääty. Rita jäi meidän paniikkiseuraksi - Kiitos siitä! Ja oikea kokoomakehäkin löytyi kyselyn jälkeen.

Kokoomakehässä tuomari kävi kokeilemassa meitin päätä ja runkoa, mutta ei sitten vissiin tykännyt, kun ei enään silmäystäkään luotu. Isoon kehään astellessa olin täysin vakuuttunut, että Tao näyttää kaikki temppunsa kahdella jalalla kävelystä... mutta tyttöpä ravasi upeasti, musiikista taputuksista ja muista koirista huolimatta. Oli kokemus - kerran tuli käytyöä sielläkin. Kahdeksan kehään jäävän koiran mukana emme oltu, eli sitten pääsi kotia. Ritalle vielä kiitos kyydistäkin.

Kotona väsynyt trinsessa antoi sähisevän äreät tervehdykset pojille ja paineli juosten työhuoneeseen nukkumaan. Illalla oltiin jo pojillekin kiltimpiä.

Sunnuntai päivä talleiltiin Taon kanssa. Tauno harrasti ulvomisen harjoittelua kentän reunalla minun ratsastaessa.

Iltalenkki ja samalla talviturkkien taakse jättö koirilla tehtiin halkolammelle. Lammella ei ollut ristin sielua ja koirat nautti. Blanco alkuun karsasti kylmää vettä, mutta päätti sitten kuitenkin lipua lampeen, Vili tunnetusti ei mennyt lähellekään vettä, Tao oli siellä jo ennen kerkesi kissaa sanoa. Sitten vielä reipas lenkki Halkolammen ulkoilureittejä ja kotiin tuli tyytyväisiä piskejä. Kissa oli sillä välin valloittanut uuden vierassohvan ja makasi siellä tyytyväisenä myös.

IMG_2967_1.JPG