Lauantaina käytiin Taon kanssa tokoilemassa taas kokeessa. Pia ja Momokin oli paikalla avoimessa luokassa. Extrajännitykset tuli suoritusvuorosta yksi. Mikälie, mutta ensimmäisenä ei ole kiva mennä kehään :D.

Luoksepäästävyys ja paikallamakuu oli varmoja, mutta sitten yksilöliikkeisiin päästessä, alkoikin sekoilu. Kehä oli pieni ja ohjaajan pasmat meni ihan sekaisin, kun ehti ottaa kolme askelta, kun liikkurin käskyt jo kajahtivat, pysähdys, oikealle, juoksuun... mihin suuntaan oli oikea, unohdin sanoa rytminvaihdoksissa käskyt jne. Tao siis lähti mukaan, mutta putosi juoksussa ja loppuosa oli kyllä rumaa -en edes tajunnut antaa lisäkäskyä, että koira olisi petrannut. Sitten syvä huokaus, hihna irti ja uusi yritys vapaana seuraamiseen, se menikin jo sitten enemmän Taomaisesti, tavanomainen muutaman askeleen vasemmalle siirtyminen tuli vasemmalle käännöksessä, muuten tyttö pysyi hyvin mukana.

Sitten maahanmeno, liekö siksi, että aikaisemmin on aina ollut seisominen ensin - Tao seisoi ja meni vasta lisäkäskyllä maahan. Luoksetulossa jo toistamiseen kokeessa tyttö ei istunutkaan eteen vaan seistä jurotti. Seisominen meni sitten hyvin.

Esteelle siirryttäessä en tajunnut, että olisi parempi pitää koira käskyn alla, koska Momo oli viereisessä kehässä suorittamassa. Odoteltiin siinä, että tuomari saa esteen paikoilleen ja lähdin siirtymään oikealle paikalle, kun Tao päättikin että KAVERI! ja puoli päätä meni jo kehänarun alla, kun tarrasin niskavilloihin kiinni. Tao kajautti sellaisen melodramaattisen parahduksen ilmoille ja tuomari haukkui ohjaajan. Niinpä hyppykäskyn tullessa Tao lähti vain haistelemaan esteen eteen, en antanut uutta käskyä vaan otin suoraan koiran pois - nollat tiedossa. Sitten harjotuksenomaisesti hyppy uudestaan ja se menikin mallikkaasti. Pettyneenä ajattelin että kakkostulos.

Hetken verran odoteltua selvisi kuitenkin, että pisteet riittivät hikiseen ykköstulokseen ja oltiin siihen kiitollisia vaikkei suoritus sinällään ollut sen arvoinen.

Sunnuntaiaamuna tein aamutallin ja ratsastelin Ellin kevyesti. Illalla Turvesuolla treenaamaan. Mieli oli hyvä, kun Tao teki tapansamukaiset seuraamiset ja oli innokas. Paikallamakuu otettiin vielä Armin ja Myytin kera, nyt Taolle oli kyllä taakse laskeutunut kuumailmapallo liikaa... Alku meni levollisesti, pallo laskeutui, mutta kun sitä lähdettiin liikuttamaan alkoi Tao olla epävarma, pientä varoitushaukkua lähti kuulumaan. Kävin rauhoittelemassa ja kertomassa, että kaikki on hyvin ja jatkoin matkaa uudestaan pois koiran luota. Tao nousi ylös - sitten mentiinkin niskavilloista takaisin paikalle. Loppu pysyttiin siellä, vaikka palloa pitikin pitää koko ajan silmällä. Armin mielestä tämä on ihan normaalia ja pallo tyhjennettiin ihan autojen viereen, vielä ei tiedä mitä Peikko on autossa tuumannut moisesta touhusta :D.