Kaksi viikkoa kenkäyksestä Ellin toinen takakavio levisi ulkosyrjältä kuin trumpetti. Hysteeriselle tätiratsastajalle on piinaavaa, kun kengittäjää tai eläinlääkäriä ei saa paikalle samaan tahtiin kuin koiria päivystykseen :).

Siihen kaiken epätietoisuuden kukkuraksi tamma meni ja jätti toisen etukenkänsäkin matkan varrelle ja sitten oltiinkin jo tosi surkeita. Kengätöntä kinttua aristeltiin kovin.

Kenkä saatiin kuitenkin takaisin ja oma kengittäjä tuli korjaamaan irtoseinämäisyyttä takaksesta. Nyt on tammankin helpompi olla. Toivotaan ettei kavio-ongelmat jatku, kun tähän asti ne olleet oikein hyvät.

Blancon päätin viedä sydänultraan. Koska olen luonteeltani epäilevä erkki, on helpompaa tutkia ja poistaa epäilyt, kuin itsekseen pähkäillä. Hau-Maussa meidät otti vastaan Taru Kangasniemi eikä jätkän sydämessä ole tuontaivaallista vikaa! Sydämillä on kovinkin erilaisia muotoja, joita röntgenillä voidaan havaita, pallomaisuuttakin, joka ei ole kuitenkaan vaarallista jos vasen puoli ei ole se pullahtanut puoli.

Poika käyttäytyi erinomaisesti vain koko aiheutti erikoisjärjestelyjä, kun ultrasta piti kantaa ensin pöytä pois ja tehdä paikka lattialle, että koira mahtuu tutkittavaksi :D.

Sydänkäyrä kuin ultran tulokset olivat hyviä, puristusvoimaakin sydämess on yli 37%. Sietää tietysti ollakin, kun pimobendaania on syöty puoli vuotta turhaan. Keuhkoista kuulunee pientä ratinaa, joka kuulemma on tyypillistä keuhkotulehduksen jälkeen, keuhkoihin on tiivistymäkohtiin syntynyt arpeumaa.

"Sydämen auskultaatio normaali. Sydämessä ei ole sivuääntä, sydänfrekvenssi on rauhallinen (sfr 60-70/min), ei rytmihäiriöitä. Yleistutkimus normaali. Sydämen ultraäänitutkimuksessa normaalilöydökset, sydän ei ole laajentunut, supistuvuus on normaali ja kg-seuranta tutkimuksen ajan normaali.
Yskä ei ole sydänperäistä, Vetmedinin voi jättää pois. Jos yskää esiintyy tulevaisuudessa, suosittelen nielun ja henkitorven tähystystä."


Miten paljon sitä säästyisikään rahaa, jos veisi spesialistille heti. Tietysti on vaikea rivitallaajana suorilta käsin kyseenalaistaa hoitavan eläinlääkärin diagnoosia. Tietysti nyt mietityttää mikä se syy sitten on, mutta ainakin kehä syyn ympärillä on pienentynyt.

Eikä se rivieläinlääkärinkään asema ole helppo, yrittäessään hallita monta spesiaalialaa sisätaudeista luustollisiin. Melkein mahdoton. Eihän me ihmisetkään hoidata ortopedisia vikoja hammaslääkärillä. Joten muistan taas ensi kerralla - jos on joku epäilys, tutkitaan se siihen perehtyneellä eläinlääkärillä.