1625477.jpg

Viime viikonloppuna toteutui Annun kanssa jo ajoissa suunnittelemaan aloitettu Tallinnan näyttelyreissu. Alunperin suunnitelmat oli lähteä jo lauantaina ja viettää reissussa yön yli, mutta viime metreillä aikataulujen tultua päätettiin yrittää ehtiä aamulautalla.

Sunnuntaiaamuna Annu ja Janne koukkasivat poimimaan meidät kyytiin ja auto kurvattiin satamaan. Ensimmäistä (?) kertaa minustakin kuoriutui varsinainen hanhiemo, kun ymmärsin, että todellakin - koirat pitää jättää autoon konehuoneen pauhatessa - ihan yksiksensä. Todennäköisesti asia riivasi paljon enemmän minua kuin koiria, jotka määränpäässä nostivat unenpöpperöiset päänsä ylös, kun saavuimme autokannelle jälleen purkua varten. Laivasta ulos päästyä pientä jännitystä alkoi olemaan ilmassa aikataulujen suhteen. Yksi kierros seikkailtiin Tallinnan kaduilla ennen kuin näyttelypaikalle löysimme, näyttelypaikalla taasen kiersimme likimain koko alueen ennen kuin äkkäsimme kehämme.

Kehälle päästyä selvisi kuitenkin, että aikataulut on reippaasti myöhässä ja hyvin ehtii hengähtää. Putte pyysi Taoa leikkimään ja läiski tassuillaan kehän reunalla - minua jännitti osaako neiti käyttäytyä, koska pientä komentelun ilmapiiriä oli Taolta havaittavissa ja tilaa oli siinä vaiheessa aika vähän. Kun Taon karvat oli saatu johonkin ojennukseen, piti ottaa pienet kylkimyyryt Mellan kanssa ja taas noukittiin roskia turkista ;).

Mella kävi kehässä Minnan esittämänä Annan ollessa kehän laidalla. Junioriluokan ainoana tyttönä Mella poimi erin, luokkavoiton ja junnusertin sekä Eestin JunioriVoittaja-08 tittelin.

Kumpa olisin tajunnut, että hirveä helle ei ainakaan Taon virtapiireihin vaikuttanut lamaannuttavasti. Koska meidän omalla vuorolla itse kehään päästyä pistettiin tavoillemme uskollisesti ihan ranttaliksi. Ensin piti juosta kolmio, mistä ei tullut mitään, käsky kävi ympyrälle, mistä ei tullut mitään ja saatiin juosta lisää ympäri. Taosta tämä oli mitä hauskinta hommaa ja se esitti kaikkea muuta kuin kovinkaan montaa raviaskelta. Onneksi tuomarilla huumori riitti. Arvostelun jälkeen saimme tuomarilta käskyn käydä juoksemassa enimmät höyryt pihalle. Annun ja Tonnin arvostelun aikana Taon kanssa harjoiteltiin hitusen malttia. 

Tao voitti kilpailuluokan ja paras narttu kehään asteltiin meidän piskuista Mellaa vastaan. Tällä kertaa juokseminenkin alkoi jo sujua paremmin ilman kärrynpyöriä. Mellalle ei riittänyt pelkkä junnutitteli vaan rääpäle vei meidän nenän edestä voittajatittelinkin juosten ykköspallille nartuissa. Senkin porsas ! Reissusta ei kuitenkaan palattu täysin tyhjin käsin, Mellan ollessa kuitenkin vielä junnu - Tao sai viron sertin ja cacibin. Tuomarin mukaan molemmat nartut olivat hyvin laadukkaita ja liikkuivat hyvin, mutta Mellan etuosa oli Taoa parempi, jolla voitto ratkesi. ROP kehässä Mellan rinnalle asteli Pepe ja kotiin titteleiden lisäksi pikkulikka sai tuoda VSP:n. Onnea Annalle + Mellalle sekä Ulla-Majlle + Pepelle ja pikkuPutelle pentuROPista!

Jätettiin kanssakilpailijat helteeseen ryhmiä odottamaan ja päätettiin lähteä kuluttamaan aikaa muilla tavoin. Tietysti toki kiertäen näyttelyalueen myyntikojut, josta mukaan tarttui tuoli. Autolla muutaman puhelun jälkeen saatiin vaihdettua illan kotiinpaluu pari tuntia aikaisemmaksi. Hyvin jäi silti aikaa käydä syömässä, ostamassa kotiinviemisiä sekä tankkaamassa ennen kuin auto lastattiin taas laivaan. Paluumatka sujui leppoisasti ja väitän, että päivä oli norminäyttelyreissua paljon mukavampi! Annulle ja Jannelle kiitos, kaikesta.

Tulokset:
http://www.suomenbriard.net/phpBB/viewtopic.php?t=617
Kuvia Voittajista -08:
http://kuvablogi.com/blog/1854/29/