Siihen se loppui loputtomalta tuntunut suo tokon avoimen luokan kahlaamisessa . Sateisessa säässä odoteltiin vuoroamme, Tao oli juuri siinä vireessä jossa tykkään siitä eniten - ikävä kyllä sitä esiintyy parhaimmillaan vain hyvin lähellä juoksua ja juoksun aikana. Kestävyyden ja jaksamisen kanssa ei ole ongelmia, koira on tekemisissään hyvin tosissaan ja haastaakin ohjaajaa. Mutta se tarkoittaa myös kauhun tasapainoa, koska silloin voi alta nanosekunnin tapahtua isoja virheitä. Taon saa ottaa silloin myös hanskaan ihan reippaasti, mieluiten ennen kehää, sillä koppaaminen aiheuttaa purinaa ja murinaa, ehkäpä liivin reunaan tarraamista ja taistelemista, joten tasapainoillaan siinä kauhun rajoilla kiepsahdetaanko yli vai ei. Onnistuessa taas suoritukset on tempperamenttisia ja nopeita. Ei sellaista mitä tokoareenoilla välttämättä kauheasti haetaan, mutta mistä minä tykkään ja se lienee tärkeintä.

Tästä johtuen koiraa ei tänään viritelty mitenkään, ainoastaan yritin laskea vähän ja hillitä kiinnostusta syöksyä jokaista kehän laidalla ohikulkevaa koiraa kohden. Paikallamakuuseen mentäessä Tao oli kuin tulisilla hiilillä, koiran sai ihan kunnolla vaatia keskittymään minuun ja siihen mitä pyydetään- ei kaikkeen muuhun. Jos teillä on koskaan ollut alla hevonen, jolla on virtaa muttei malttia - se lienee tunnelmaltaan samanlainen. Liikeorientoituminen oli kuitenkin selvä, kun rivissä Tao yritti useamman kerran ennen valmis käskyä painua maaten. Arvosteltavassa osuudessa kuitenkin tänään moitteeton kymmenen.

Virittitelyä ennen yksilösuorituksia ei osittain tapahtunut siksi, että luulin meitä ennen olevan vielä yhden koiran ja kehään meno tuli hieman puun takaa. Toisaalta Tao oli nopeasti valmis muutamalla edestä sivulle siirtymisellä. Seuraaminen muuten erinomaista, mutta täyskäännöksessä pientä estämistä ja lopussa hitunen epätarkkuutta paikan ja keskittymisen suhteen, liikkeille lähdöissä edelleen pomppua. Yhdeksän ja puoli.

Liikkeestä maahanmeno rivakka ja hyvä. Kymmenen.

Luosketulo sen sijaan. Typerästi pelasin varman päälle ja annoin koiraa jättäessä käskyn "odota" - jota en käytä kuin paikallamakuussa, joten lähtöön tarvittiin lisäkäskyjä. Riittävä vauhti, hyvä pysähtyminen käsimerkistä ja erittäin hyvällä vauhdilla loppusosan luoksetulo. Mikä miellytti itseäni eniten, täysin suora eteentulo ja Taoksi hyvä sivulle siirtyminen ilman vinoa perusasentoa. Kuusi pistettä.

Liikkestä seisominen tänään myöskin moitteeton ja ripeä. Kymmenen.

Nouto oli hieno. Tekisipä koira näitä noutoja pk-areenoillakin. Rauhallinen odotus, käskystä vauhdilla kapulalle, erittäin suora eteentuonti (kuin myös tiivis) ja siitä edelleen suora perusasento sivulle siirtymisessä. Meidän sivulletuloharjoitukset edestä tuottavat pikkuhiljaa hedelmää ja alan uskoa että vinous on korjattavissa! Liikkeestä pisteitä kymmenen.

Kaukokäskyissä sen sijaan ensimmäinen istuminen lisäkäskyillä, ensimmäinen maahanmenokin näytti vajaalta kyynärien osalta. Kahdeksan.

Hypyssä varmisteltiin taas, joten sipaisin Taoa huulipielestä. Kyseessä on meidän eteenmenon merkki. Sitä seurasi erittäin vauhdikas hyppy, täysillä jatkuva eteenmeno ja erittäin ripeä kaunis istuminen. Näissä sekunneissa koira tosin oli melkein ehtinyt jo kehästä ulos. Kaukaa täydellinen nopea luoksetulo hypyn kautta ja kovinkin tiivis suora eteen istuminen, koiran etutassut olivat tennareideni päällä. Tauno teki siis täydellisesti kaiken salamannopeasti mitä pyydettiin, joskin etenemislaajuus ehti olla aika matkaavoittava. Mikä hienointa sillä oli korvat päässä, koira otti oikean asennon samantien eikä painunut maahan tai jatkanut matkaa. Pisteitä kymmenen.

Kokonaisvaikutuksesta yhdeksän. Kasaan raavittiin kunniapalkinnon kera 180 pistettä, neljäs sija sekä tavoiteltu koulutustunnus TK2!

Ollaan tosi tyytyväisiä 0.