Kuluneet kolme päivää ovat menneet tiiviin koiramaisesti. Lauantai värjöteltiin Annun ja Millin tokodebyyttiä katsellen Malminkartanossa. Avaus lähti kakkostuloksella tokoareenoilla Millille ja mieli oli hyvä niin koirakolla kuin katsojallakin. Hyvä tytöt!

Seuraavana aamuna koirat pääsivät pikkuveljen riesaksi, kun Nina poimi minut kehän varrelta aamulla tarkoituksena ajella Tampereelle Sbry:n luonnetestiä katselemaan. Päivä menikin siivillä briardien testauksia katsellen. Samassa tietysti alkoi korpeamaan entistä enemmän, että Taon osallistuminen piti perua juoksun tähden. Nyt luonnetestilakenteria on taas tiiviisti kahlattu, jos löytyisi joku mihin mekin mahtuisimme juoksun loputtua. Testi itsessään avautui paljon tuomareiden arvosteluja koirista kuunnellessa.

Maanantaiaamuna pääsimme extempore Annan ja Pian mukaan yksityistunnille Jessican johdolla. Taon kanssa käytiin läpi suurin osa voittajan liikkeistä. Seuraamisissa estämisestä ja vinoista perusasennoista tuli sapiskaa. Täyskäännös neuvottiin tekemään oikealle ja ohjaajaa (jälleen kerran) käskettiin tekemään itse käännökset hitaammin. Sivusuuntaisiin askeliin saimme hyvän esimerkin miten ne askellettaan ja peruutuksen opettamiseen neuvon opettaa siihen oma sana ja harjoitella niin, että koira ensin peruuttaa ohjaajan edessä. Kosketusalustalla näytettiin ruudun alkeemme ja alusta vietiin nyt ensimmäisen kerran tötsien väliin. Asia oli ihan hyvällä alulla, mutta siihenkin saatiin apuja kehua koira ensin oikealla paikalla ja sitten vasta käskyttää seiso. Kaukokäskyissä käskettiin palata tekniikkaan, jotta eteneminen saataisiin karsittua. Taon tunnari aloitettiin piilottamalla omaa kapulaa. Tekemisiä ja ohjeita tuli siis sellainen nivaska, että näiden kanssa kyllä taas aikaa tuhertuu sekä tekemistä riittää.

Päivän tässä kohtaa koirat jäivät välillä kotiin lepäämään ja minä piipahdin tallilla Elliä hoitamassa ja liikuttamassa.

Illalla oli vuorossa UPJ:n reenit. Väkeä oli tällä kertaa paikalla paljon - kiitos kaikille siitä! Ja "reenitkin" venyivät puolelle öin, koska turistavaa löytyi paljon. Leenalle kiitos cateringistä, kahvista sekä pullasta :).