Kauheasti on kaikkea meidän mittapuulla on piipahdeltu viime bloggauksesta koiramaisissa kinkereissä. Huhtikuun alussa käytiin pentutapaamisessa ja leikityspäivässä Tampereella. Paikalla oli Peppi, Hiro, Miina ja Nooran kolmikko sekä Neea mamma. Oli hieno nähdä sisaruksia livenä!

Alunperin suunnitelmissa ei ollut jäädä kuin katselemaan leikittämissessioon, mutta tosihan on, että ei se koskaan katselemalla mene vaan kauhea kutka tulee kaivaa ne omat koirat autosta. Sarapään Hessu oli turreja leikittämässä ja nähtiin ohessa iso liuta Momon mopopoikia, hienoja jässiköitä.

Peppi sai retuuttaa hanskaani, joka viime päivinä on ollut helpoiten tartuttavissa. Tosin sen verta hanskassa oli verta, ettei se hampaiden pahin vaihtuminen näyttänyt ohi olevan. Miina lainasi meidän jänestä ja siihenkin jäi kaksi pentuhammasta. Mikä mainio ajankohta leikitykselle.

Tao kaivettiin myös naftaliinista. Oppiakin tuli heti. Olen ollut tarkka siitä, että en tee harjoitellessa liikkeistä kokeen kaavamaisia, koiraa palkataan vaihtelevasti eri kohdista. Mutta mutta ... palkkaamisen suhteen olen ollut kaavamainen, sen huomasi oitis eli liike - palkka - liike - palkka. Nostot unohtaen tai osaamatta. Nyt lähdettiin hakemaan Taoon voimaa ja vähän virettä ylös. Piru vie olinkin tyytyväinen, eli kesken liikkeen saalistettiin vähän, mutta ei päästetty puruun vaan uusi käsky ja siitä vietistä suoraan seuraamiseen ja palkka kun se on oikein mainiossa tilassa. Sääli ettei video jaa ihan sitä samaa miten hyvältä itsestä koira tuntui harjoituksessa (radomina valittu kohta harjoituksesta). Eka pätkä meidän tavanomainen tapa tehdä ja sitten palkan jälkeen Hessun opissa virvoten.

http://www.kolumbus.fi/aarnio.annamari/Tao_tampere11042010.wmv 

Taon perusongelmia hidasta istumista ja laiskanmiehen laukalla tapahtuvaa luoksetuloa vatvottiin myös, mutta niiden korjaamisessa ohjaaja kyllä on jo valmis heittämään kirveen kaivoon. Opittu mielentila on niin sitkeässä.

Pipsan kuvia päivästä:
http://picasaweb.google.fi/ZirNup/Leikityspaiva11410#

Viikolla startattiin turritreenit taas ulkosalla Leppävaarassa. Urheilupuistossa oli tuttu hulina täysillä menossa, skeittareita liuta, kävelijöitä, koiria, pyöriä yms. Pepille moinen hulina tekee hyvää uskoa että jää henkiin siitäkin.

Namin imussa Peppi tekee edelleen täpsäkästi. Ruutua vähän kokeiltiin pyyhe alustana, mutta enemmän sille tulisi naksutella sitä omaa ratkomista, imuttamalla kun koirat vähän jäävät käteen kiinni. Oivallusta alustalle ei ainakaan tapahtunut. Tao sai kerätä turhaumaa vuoroaan odottaessa ja päästessään omalle vuorolleen ruutuun suorastaan singottiin.

Pian kuvat: http://pirpanat.kuvat.fi/kuvat/Turritreenit+15.4.2010/

Viime sunnuntaina oli sitten vihdoin ja viimein Taon luonnetesti. Meillä on ollut niin huono karma näiden kanssa. MH meni aikanaan sivu suun ontumisen takia, edellinen LT juoksun alkaessa - niimpä jo taikauskoisena kielsin ketään sanomasta mitään Taon lt:stä ennen kuin nähty että koira sinne pääsee eikä ole vaikka kolmijalkainen testiaamuna.

Taolle arposin oman lottorivin edellisenä ilta seuraavanlaiseksi:
+1, +1,+1,+3,+1,+3,+1,+3

Tosin hitusen toivoen, että toimintakyky ja pehmeys menisi plussalle. Itse testissä saatiin toiveesta toinen muttei toista. Testi kulki kuitenkin koiran mukaisesti, se antoi itsestään, kuten aina rehellisen reaktion tunnetilastaan. Taon mielentilaa ei koskaan ole juurikaan tarvinnut arpoa ja se on ollut helppo lukea, hyvässä kuin pahassa eikä Taolla ole taipumusta passivoitua toimissaan sulkemalla tilanne pois ja lamaantua (joskin tämäkin kyllä esiin saadaan jos paine nousee ylitsepääsemättömäksi) niin herkästi kuin Blanco aikanaan. Joskin nämä kaksi mustuaista ovat olleet kuin yö ja päivä, eikä Blancon passiivisuus haitannut arjessa, mutta sen itsepintaisen jääräpäinen tapa koulutuksessa toisinaan hakeutua passiiviseksi, toisin kuin Tao yrittää päästä ratkaisuun on erilainen ja tätä myöten näiden kahden koulutettavuus on ollut tyystin eri luokkaa. Toistaalta LT:n ja koulutettavuuden puhuminen samassa kappaleessa on ehkä vähän harhaanjohtavaa, koska sitä testi ei minusta juurikaan mittaa.

Mutta takaisin Taon testiin, Taon todellinen arvio rivi meni seuraavanlaisesti:
-1,+1,+3,+3,+1,+3,+1,+3,+++ laukausvarma, 147 p.

Ainoa yllätys on +3 puolustushalu, josta toki olenkin itse ihan eri mieltä :) - se ei minusta suinkaan koskaan ole kuulunut Taon vahvuuksiin eikä Tao ole sitä elämässään juurikaan väläytellyt.

Kelkka oli Taolle kova pala, joskin se on vielä vihdoin katsomaan uskaltassa oma höpsö itsensä. Hyökkäys meitä kohden oli omasta tulkinassa, ettei Tao edes kokenut uhkaa vaan siitä tämä oli se kiva maalimiesleikki missä saa tarttua keppiin/tms patukkaan. Kelkan aiheuttama kertyvä paine alkoi minusta näkyä koirassa yllätysten jälkeen, ettei räminätynnyrin aiheuttamaa pelkoa haluttu voittaa, positiivista asiassa kuitenkin että koira alkoi palutua toisen talon kierroksen jälkeen. Pimeässä koira liikkui hyvin, mutta kynnys oli Taon kynnys, se viimeinen kolmas huone, jossa istuin - sen yli koira ei houkuttelematta päässyt. Itseään se kyllä yritti hitusen puolustaa, vaikka tässä olin ajatellut että tapahtuisi ulkomaailman bloggaaminen ja Tao tuijottaisi vain tiiviisti seinää. Laukaukset ok.

Kelkan ja pimeän huoneen jäljiltä toimintakyky meni miinukselle. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään täysin odottamaton asia. Pehmeys jäi plussalle, mutta pehmeä koira Tao on. Se mikä on todettu aiemminkin, näitä puutteita koira paikkaa sen suurella taistelutahdolla. Mielenkiintoista oli se, että vielä melkein kuuden vuoden jälkeenkin Taon heikkoudet oli samat kuin pentuna kuin myös vahvuudet, vaikka elämää on keritty elää montaa muuta nuorta testissä ollutta koiraa enmmän. Ei se pohjimmiltaan ole siitä kasvaessaan ominaisuuksiltaan muuttunut. Ja tosiaalta, jos siihen saisi sen ämpärillisen rohkeutta, toimintakykyä lisää (edit, ja jos ei ahneeksi haukuta, niin vähän hermoakin)- olisi Tao minun ihannekoirani. Hyvä tyttö, ja anteeksi että päivä sillä lailla kiusattiin .

Pia videoikin testin, kiitos!
http://pirpanat.kuvat.fi/kuvat/Sbry%20luonnetesti%2018.4.2010/taunotesti.wmv

Ja kuvia (Pia on tosin sensuroinut Pepin porsastelut Kipinällä, kun eihän suloinen Pep voi olla sika!)
http://pirpanat.kuvat.fi/kuvat/Sbry%20luonnetesti%2018.4.2010/