SBry:n kesäleiri on takana. Leiriä vietettiin keskiviikko illasta sunnuntaihin Loviisan ydinvoimalan (kyllä, siellä missä kärpäsetkin oli vihreitä!) majoitusalueella, sama paikka missä Suomen ötökkäinvaasio on runsaimmillaan ja löytyy ainutlaatuisia uusia lajeja .  

Huikean hauskaa oli ja jos ympäriltään kuulosteli, kukaan ei tainnut jäädä kylmäksi, nauraa sai vähintään vuoden edestä. Kiitos kaikille - jos nauru pidentää ikää, sitä tuli useampi vuosi!

Keskiviikkoilta aloitettiin Hermiön Outin jälkiluennolla. Hyvä luento ja paljon tuli taas ajateltavaa. Outilta täytyy tosin kerjätä vielä perään yhteenveto, että kaiken muistaisi. Happy End ja kepit jäi eniten mieleen.

Torstain ja perjantain ohjelmasta vastasi Belgialainen maalimies-briardisti Marc Adriaens. Sydäntä touhuun ei ainakaan mieheltä puuttunut. Eikä hullumpi seuramieskään, kiltisti pisteli poskeensa elämänsä ensimmäiset (?) makaroonilaatikot sun muut kokkaukset, jotka Tiinan kanssa värkkäsimme. Leiri saatiin siis muonitettuakin, isoin kiitos Tiinalle tästä!

Kun meidät laittaa kentän laidalle varmaa on ainakin se, että koirat turtuvat kameran suljinääneen . Sen verta kuvia on kertynyt päivistä, että niitä voi selata useamman päivän.


Hallaa ei huimaa - Halla pussaa miehen kumoon


Halla kukkona tunkiolla - Riemua!

Kaikkien harjoitukset seurasi ilolla, vaikka keittiö väliin kutsuikin. Oli ilo nähdä kaikkien työskentelyä, sekä Marcin heittäytymistä saada koirat onnistumaan. Omalta kohdalta tietysti sykähdyttävintä oli pikku-Peppi. Tällaiselle epävarmalle koiralle kuten Pepille vastaavat leikitysessiot ovat onnistuessaan aivan lottovoitto. Peppi vahvistui ja rohkaistui silmissä! Tottakai työtä jää enemmän kuin tarpeeksi kotiin, mutta hyvä potku perseelle ohjaajallekin tsempata kaiken tekemisen kanssa Pepin kera. Peppi pystyy ja Peppiä voi vahvistaa, vaikka se meillä kahdella onkin välillä hampaiden kiristelyä.


Peppi kaukaa ujosti (kuva: Minnis)


Peppi jo tahtoo! (kuva: Minnis)

Tao oli tylsän miehen osassa - turistina. Vaikka pääsi kerran patukan kanssa riekkumaankin ja tokotteli iltaisin. Lauantaina ja sunnuntaina ohjelmaa jatkoi Minnis ja Marko tottisten muodossa. Iso kiitos Oulun porukalle rutistuksesta, leiri oli rankka, mutta päivääkään en olisi tahtonut missata. En edes, vaikka Pipsalta perkele menikin jo vasemman käännökset Nessan kanssa huipusti, kun minä olen vasta päässyt pohtimaan, että purkinkannet tulisi ottaa ohjelmaan .

Saunominen, grillailu, penttujen leikit... kaiken kaikkiaan ehdottomasti yksi parhaimmista leireistä, josta päätettiin yksimielisesti yrittää revanssia ensi vuonna!

Siitä huolimatta, että Peppi oppi myös karkaamaan etuikkunan kautta autosta (vakivarusteverkot kun on mitä on) sekä kuinka säpälöidä kevythäkin ovet on myös nyt hallussa... Kiitos sieppareille karkulaisen tavoittelussa, vaikka fiksu pikkutyttöhän tuo on; ensimmäiselle kerralla porskutettiin majoitusparakkiin ja toisella kerralla tie löytyi jo suoraan kentän laidalle.

Omat kuvat:
http://karvamopot.1g.fi/kuvat/Turrileiri%202010/

Minniksen ja Markon kuvat:
http://blackdeath.kuvat.fi/kuvat/BD2010/2010-08-01-Koulutusleiri/ 
http://koira.kuvat.fi/kuvat/Briardit/2010-07-28-Briardleiri/

Pian ja Nikon kuvat:
http://pirpanat.kuvat.fi/kuvat/Treenit+ja+muuta+yleist%E4/Loviisa+training+camp+28.7.-1.8./

Pipsan kuvat:
http://picasaweb.google.fi/ZirNup/Briardleiri2010Part1#
http://picasaweb.google.fi/ZirNup/Briardleiri2010Part2#