Itseään kauan antanut odottaa treenihalu on palannut. On otettu lusikka kauniiseen käteen ja todettu, että opettamatta tuskin mikään loksahtaa paikoilleen. Samalla on taisteltu Taon kintun kanssa, joka otti taas UPJ:n koeaamun lenkillä pahasti itseensä ja ontuvaa koiraa paranneltiin aikamme. Nyt Taokin on taas vedossa *koputtaa puuta*.

On Peppikin telonut itseänsä, ontuen kerran takajalkaansa ja lähipäivinä toista etustaan. Sen lisäksi että ne on tietysti hysteerisille omistajille merkkejä varmoista luustorikoista ;) on tietysti myös huomautettava, että tuo pököpää on kyllä äärimmäisen onnettomuusaltis kaveri. Siinä sivussa saa kyllä muutkin osansa. En tiedä onko se koiraelämäni ensimmäinen kerta, mutta Peppi teki myös päivänä eräänä täyskaadon. Kyllä koiria ennenkin on pamahdellut polviin, mutta ilmalentoa en ole tainnut koskaan ennen ottaa ? Päästiin siis peltopolulle ja puhelimeen juoruten päästin koirat vapaaksi, ne sinkosivat kiihdytyskisaan pitkin polkua, koska moinen yleensä johtaa kiristyviin tunteisiin karjaisin koirat takaisin päin. Ilmeisen tehokkaasti, koska Peppi tuli kuin pieni musta kaanuunankuula, liian myöhään ymmärsin ettei sillä ole aikomustakaan väistää ja tuo sintti kirjaimellisesti pyyhkäisi multa jalat alta, lentäessäni kauniissa kaareessa (toim. huom. jokainen koiranomistaja myös kaatueessaan osaa kaatumisen aikana miettiä, että älä putoa koiran päälle, ettei mene rikki!) metristen horsmien sekaan, puhelin toisaalle lentäen ja rillit toisaalle. Siellä sitten kieriskellessä vienoja kirosanoja tuskasta huutaen, polven irrottua liki avaruuteen kuuluu heinikosa olevasta puhelimesta "mitä kävi? mitä kävi? MITÄ KÄVI?". Tavallaan olisi naurattanut, jos ei olisi sattunut niin paljoa. Polvikin kantoi, kun ylös pääsi ja sitten nilkutettiin kotia. Seuraavana päivänä Peppi ontui etustaan.

Jotain hauskaakin, jotta päästään aasinsillalla takaisin treeneihin. Päättäessäni eilen vapaapäivän kunniaksi ottaa päikkärit ja avasin telkkarin. Koirathan usein kiinnittävät huomiota ääniin joita telkkarista voi tulla, koiran haukkuun tms. eläimien ääniin. Mutta meidän Peppipä on tosi harras. Sieltä tuli ortodoksinen jumalanpalvelus ja se sai ensiäänestään Pepin kiinteän huomion oitis. Eikä kanavaakaan voinut kääntää, koska koiraa oli hauska katsella, lopuksi ajattelin että olisiko huomio yhtä herpaantumaton jos alkaisin messuta käskysanat treeneissä ?

Peppi on saanut ensimmäiset jälkiruudut, ensimmäiset suorat jäljet, ensimmäisen esineruudun ja tottiksessa on päässyt tekemään juuri niitä asioita, joita on hankala toteuttaa yksin. Kiitos viimeisestä menee fb-ryhmän tokoiltoihin kuin myös UPJ:n maastotreenien jälkeisiin tottissessioihin. Peppi on myös ollut eri etevä ja yllättänyt omistajansa tyystin. Nimenomaan juoksuntarkistuksen ja luoksepäästävyyden kanssa, kieltäytyen näyttämästä että niissä olisi ongelmaa - tästä saakin sitten kuulla joka harjoituksen jälkeen pientä hyvän tahtoista piikittelyä. Koska päiväkirjaa on pidetty ihan pelkistettynä wordissa, kopioidaan se sieltä tähän, vaikka ei sisällöltään olekaan lukijaystävällisessä muodossa.

24.8 TIISTAI
Lenkin varrella läheiselle pellolle
Ensimmäiset makkararuudut x 2, pelto
* Ihan ok, etualan jättää tarkistamatta herkästi
* hirmu rauhallinen ja vähän jännitti, koska jos jostain kuulu ääniä, piti heti äkkiä nostaa päätä, tyyliin "hyökkääkö joku ??!!"
* Toiselle mentiin jo kiskoen kahdella jalalla eikä enää niin häiriöherkkä, mutta edelleen etuala jäi, mutta hyvin hahmotti rajat ja palasi heti jos kävi ulkopuolella. Toisella kertaa koira selkeästi tiesi jo mitä oli menossa tekemään.

26.8 TORSTAI
Peppi teloi itsensä heti takaluukulla Ruubenin kanssa, jonka johdosta sai nyt kuitenkin käydä ruutunsa tyhjentämässä, mutta alkuperäinen ajatus tehdä useampi jäi yhteen.
1 x suorakaideruutu, kangasmetsä
* Ontuen
* Hinku ruutuun kova
* Rauhoittuu syömään, käyttää nenää, ei irronnut ruudusta – hahmotti rajat jo erinomaisesti
* Ei häiriintynyt Ruubenin paikallaolosta parin metrin päässä

8.9.2010 KESKIVIIKKO
Tottis, Kerava
Peppi
Luoksepäästävyys
* Hyvä, ei väistänyt, hyppää mieluiten vasten
* istumisiin vaatimista jatkoss
Henkilöryhmä
* Ei häiriinny lainkaan ryhmässä, voi viedä ihan kiinni edestä, takaa kuin sivulta
Leikkiminen
hyvä, ei häiriinny, saalisti hyvin, taistelee paremmin, joskin saisi vastustaa vielä enemmän, on alkanut ravistella ja riehaantuu lelun kanssa (palkkaantuu lelustaan paremmin).

Tao
* tunnarin ongelman esitteleminen
Ongelma esiintyi hyvin. Kaksi kasaa, oma väliin. Ensi Tao hajoitti vasemman puoleisen kasan, sitten otti oman, meni oikean puoleiselle kasalle ja vaihto omansa väärään.

Otettiin kaksi kertaa perään vain piilotetun oman etsimistä. Yritetään jatkossa ohjeiden mukaan kotona vain kahdella kapulalla, vieraalla ja omalla. Vahvistetaan nenän käyttöä myös lenkillä ripottelemalla lenkin varrelle muutama oma, katsoen nouseeko ne kotiin päin tullessa.

9.9.2010 TORSTAI
Jälki, ensimmäinen suora, pelto
* 30 askelta, myötätuuleen
* Jäljelle tulo kiskomista
* Rauhoittui jäljen alkuun namikasalle, teki hyvin töitä, tarkasti jokaisen jalan jäljen, hyvä rytmi
Tottis
* seuraamisia, henkilöryhmä
ryhmä ok, seuraamisissa käden häivytys vei taas vireen tipahtamiseen asteen alaspäin. Jonkin verran häiriönottoa muista koirista.

14.9.2010 TIISTAI
Jälki, kangasmetsä
* 50 askelta
* Peppi ei keskittynyt yhtään, sahasi jäljellä, liinan kiristyessä alkoi kiskomaan kuin viitamaan piru
* Ei syönyt kuin satunnaisesti jostain jalanjäljestä
* Jälki kulki vahvasti riistanjälkien seassa
* Viimeiset kolme metriä tasaantui vähän ja pääsi loppupalkkaan asti

20.9.2010 MAANANTAI
Tottis, Vantaa
Peppi
* juoksuntarkistus, kehään meno
ensimmäistä vähän häpsähti, toisesta ei enää piitannut
* luoksepäästävyys
ensimmäisen oli hyppäämässä tarkistajaa vasten, loput neljä hyvä paikallaan pysyminen, ei väistä
* lyhyt pätkä seuraamisia
hyvä paikka ja vire, erittäin nopeat istumiset
* Leikkimistä ja yritystä palkata haarojen välistä
päin hyppiminen oli oivallusta kivempaa
* Vauhtiluoksetuloja
* Lyhyitä paikallamakuita häiriön alla, matka puoli hihnan mittaa

Huomattava, että ottaa häiriötä kaikessa tekemisessä, eritoten muista koirista, palaa työskentelyyn huomauttamisella.

Tao
* paikallamakuu häiriössä
varma
* paikalla istuminen, ohjaajan nähden, ohjaajan ollessa näkösuojassa
hyvä – ei valunut maahan
* Ruutua alustalla
hitaat puolilaukalla ruutuun menot, pari kertaa asemoi itsensä ruudun ulkopuolelle, ei nähnyt pallo palkkaa, korjauksia lyhyeltä matkalta heti – palkka (jonka jopa näki), yksi kaukaa lähetys joka palasi taas laiskaan laukkaan. Koira väsyi selvästi.

21.9.2010 TIISTAI
Esineruutu, kaistale, sivutuuli
Peppi
* Ensimmäinen ruutu
* Yksi esine mielikuvalla
Alkuunsa lähetyksen jälkeen ihmettelyä, tallausjälkien haravointia selkeästi hieman pihalla mitä halutaan (mielikuva ei jäänyt niin vahvasti ajatuksiin?), Tuulesta selkeä vainu ja sen jälkeen työskentely muuttui, Peppi etsi esineen ja toi.
Tottis
* Lyhyet pätkät seuraamista ja henkilön kiertämistä hyvä
* Maahan menoja, malttaen odottaa vapautuskäskyä

Tao
* yksi esine
Alkuunsa myös tallausjälkiä haistellen, parin vuoden tauko ei ainakaan auta muistamisessa, niin ikään hajusta löytyi varmuus.