Päästiin siis viikko Pepin juoksua, kun vaivaksi yltyi virtsis. Se todennäköisesti alkoi pari päivää aiemmin, mutten ymmärtänyt, koska ajattelin tihentyneen pissitarpeen olevan juoksun merkkailua.

Sunnuntaina kun ajattelin että nyt nautitaan auringosta ja tehdään pitkä lenkki, en tiennyt vielä lähtiessä että paluu on tuskaa. Sinne me rämmittiin - tallin metsiin kilometritolkulla. Puolessa välissä Peppi alkoi tikistämään parinkymmenen metrin välein, kävi istumaan tai käpertyi kivuliaana hangelle maaten. Tikistelyistä ei pissaa enää ollut, verta kyllä - mutta niinhän sitä on ollut juoksun tähdenkin. Ja koska muuta keinoa paluuseen ei ollut ei auttanut kuin patistaa tyttö eteenpäin, että päästäisiin metsästä pois.

Kotiin päästyä koko matkan puntaroidessa että mitä ihmettä tämä on - päädyin virtsikseen ja kaivoin jommankumman vainaan varastosta jäljelle jääneet oriprimit. Peppi oli tosi vaisu. Aamulla mentiin ulos katsoakseen miltä näyttää ja hetken juoksentelun jälkeen hankeen käperryttiin taas. Pakkasin koiran autoon ja lähdettiin eläinlääkärille. Näytteen metsästin matkalla autosta eläinlääkäriin sisälle.

Näyte näytti vahvaa tulehdusta, viljelyä ei voinut tehdä koska olin aloittanut ab:t. Tohtorisetä kömpiessään takahuoneesta säikähti Pepin haukkusarjaa niin ettei koskenut koiraan kertaakaan koko vastaanoton aikana. Seisoi kunnioitettavasti kolmen metrin etäisyydellä. Olisi se kyllä antanut itsensä roplata, mutta en niin arvosta ko. henkilön käsittelytaitoja niin tämä ratkaisu kävi mulle mainiosti. Siinä laskettiin annostus kohdilleen (minä olin aloittanut vähän tujulla annoksella, kun luulin että kyllä pepin on täytynyt saada painoa lisää, mutta vaaka näytti edelleen vain 18.8 kg) ja jatkettiin oriprimillä + kipulääkkeillä lääkitystä.

Mikä meitä sitten hiertää. Huomenna tulisi soittaa tehoaako ab:t vai ei ja rehellisesti minä en tiedä! Pissassa on verta, itseasiassa sitä tippuu kakalla käydessäkin, joten päättele nyt siitä kumpaa se on. Peppi ei ole tikistellyt pissaa enää sunnuntain jälkeen - sen sijaan se yrittää reppana olla pissaamatta niin kauan kuin mahdollista. Jonka johdosta sitten sitä pissaa voi ulkona hypähdellessä tiputella hangelle. Vielä eilen eli maanantai iltana se oli tosi kipeä ja makasi vain sohvalla koko illan, vaikka yleensä se on kuin varjo eikä koskaan eri huoneessa kuin minä. Sen suhteen tämä päivä on ollut parempi, käperrytty ei ole enää minnekään ja Taon kanssa aamulla jahdattiin naapurin sedän heittelemiä lumppareita. Kuumeen mittasin päivällä ja se oli 38,7 - joten mitään kuume kuumettakaan ei ole. Vettä menee - ei tosin minusta enempää kuin ennenkään, Peppi on tosi lotraaja ollut aina, verrattain Taoon joka ei juo oikeastaan ikinä kotona (reeneissä, lenkillä yms ottaa kun tarjotaan - mutta kotona kuppi on yleensä koskematta).

Ehkäpä ne sitten saavat huomenna soittaesa tehdä omat johtopäätökset taudin vaiheista, minä toivon vain että ab:t puree eikä niin että tämä on kohta jossain munuaisissa kun ei tehoakaan :(.