Takana on raskas, mutta luulisin kohtuullisen hyvin onnistunut yhdistyksen 30-vuotis juhlatapahtuma Aulangolla.

Pikavisiitillä kotona, kirjaan ensimmäiseksi tyttöjen tokot muistiin - kaikki muu, eritoten kuvat ... pistetään ajan kanssa, kunhan palaillaan leiriltä Hauholta.

Peppi debytoi tokossa ja starttasi alokasluokan. Virheitä suoritukseen mahtui mm. seuraamisen kontakti pääsi pari kertaa harhailemaan ja paikkakin eli molemmissa seurraamisissa, niin kytkettynä kuin vapaana. Silmiinpistävin hetki oli vähän kovemmin annetun seuraamiskäskyn jälkeinen sivuloikka poispäin ohjaajasta. Jatkamme siis harjoituksia seuraamisen korrektiuden kanssa, kuin myös intensiteetin.

Kuitenkin parasta oli, että vaikkakin häsläämällä Peppi alkoi nostamaan itseään palkattomuuden edetessä - laskemisen sijasta. Viretilan laskeminen on kuitenkin ollut meillä se päällimmäinen ongelma, jota on pyritty paljon työstämään ja rakentamaan koiraa sen sijasta aktiiviseksi. Haukkuja irtosi ennen liikkeitä perusasennoissa, tätä haukuttamisella nostoja on treeneissä tehty, joten pikkuvirhe tässä vaiheessa kouluttamista kuin koiran ikääkin.

Jäävät sujuivat Pepiltä hyvin ja luoksetulon pistevähennys tuli ohjaajan tietoisesta kropalla painostamisesta. Kumarruin eteen estämään koiran pahki juoksemisen, joka tehosikin sitten niin hyvin että koira istui kahden metrin päähän ohjaajasta.

Estehyppyä emme Pepiltä kokeessa nähneet, jostain syystä Peppi lähti tekemään vasemmalle jotain ihan omiaan ja maata haistelemaan.

Ensimmäinen koe Pölhökustaan kanssa jännitti pirusti, kun ei ollut aavistustakaan siitä mitä koira tulee kehässä tekemään. Debyytti oli kuitenkin iloinen ja Peppi suoriutui siitä kohtuullisesti. Jatkamme treenaamista kohti avointa luokkaa, sillä huolimatta yhdestä nollaliikkeestä Peppi teki ykköstuloksen ja sijoittui kolmanneksi luokassaan.

PEPPI
Tuomari: Harri Laisi

Luoksepäästävyys: 9
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen kytkettynä: 10
Seuraaminen taluttimetta: 8,5
Maahanmeno: 10
Luoksetulo: 9
Seisominen: 9
Estehyppy: 0
Kokonaisvaikutus: 9
Yhteensä 167 p. ALO1 3.sija

Tao meni voittajaluokassa iloisen ja Taomaisen suorituksen. Ohjaaja sekoili senkin edestä. Kääntyili omaan tahtiin tunnarissa ja sekoili kapulan merkkaamisen suhteen kuin unohti liikkeenohjaajan olemassaolon ja alkoi  suorittamaan kaukokäskyjä itsenäisesti .

Suurimmat virheety nähtiin Taon kahdessa heikossa liikkeessä: tunnarissa ja ruudussa, jotka toki olivat luokan kaksi ensimmäistä liikettä. Tunnari suoritettiin maistamalla kaikkia kapuloita, kuitenkin oman tullessa kohdalle se tuotiin ohjaajalle epäröimättä - joka on tässä vaiheessa meille suuri onnistuminen! Pisteitähän ei toki sillä suorituksella heru...

Ruudun löytäminen oli työn takana ja käskymäärä meni minusta kyllä yli, mutta olemme tästä kyllä saaneet vielä pisteitä. Luoksetulossa seisomista ei tapahtunut vain vauhdin hidastaminen ja ikävä kyllä Taon bravuureista noudoista, hyppynouto meni nollille esteen kiertämisen tähden paluumatkalla.

TAOTAO
Tuomari: Harri Laisi

Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen: 8
Istuminen: 10
Luoksetulo: 6,5
Ruutu: 6
Nouto esteen yli: 0
metalliesineen nouto: 10
Kauko-ohjaus: 8
Tunnistusnouto: 0
Kokonaisvaikutus: 9
Yhteensä 213p. VOI3 2.sija