Tao kuin ohjaajakin korkkasi EVL:nsä tuloksettomasti, pikareenauksella kursittiin ohjattu kasaan, mutta sitten pettikin ns. varmemmat liikkeet, jotka jätettiin vähemmälle huomiolle. Liikejärjestyksenä ensin paikallamakuu, perään istuminen. / Ohjattu, zeta, luoksetulo, hyppynouto. / Seuraaminen, ruutu, kaukot (I-S-M-S-I-M), tunnari.

Tuomari: Pirkko Bellaoui

Istuminen ryhmässä: 0
Painui maaten minuutin jälkeen
Paikalla makaaminen: 6,5
Maahanmeno hidas, kääntyi lonkalle ja ennakoi perusasennon
Vapaana seuraaminen 8,5
Istumiset hitaat
Zeta 8,5
Luoksetulo 7,5
Ohjaajalta taas vahingossa yksi ylimäärinen nimen laitto käskyn eteen, vino perusasento
Ruutu 0
liikaa käskyjä
Ohjattu 6
Koira koski merkkiin, ohjaaja pudotti kapulan irrroituksessa, vino perusasento
Metalli 6,5
Tao otti kapulan ja pudotti, koira kyllä korjasi heti erheensä, vino perusasento
Tunnari 8
Pieni pureskelu, vino perusasento
Kauko-ohjaus 0
Kaikki asennonvaihdot tuplakäskyillä, koira liikkui 1/3 eteenpäin
155,5 p

Istumista täytyy treenata, etenkin juurikin noin päin, että sitä edeltää paikallamakuu. Paikallamakuun lonkka-asentoon menemistä tuskin hieromallakaan Taolta pois saa. Paikallaolojen jälkeen ekaan satsiin koira lähti hyvässä vireessä, ohjatun onnistuminen hämmästytti ohjaajankin - koira teki merkin hyvin (sääli että sitä piti vielä nenällä tökätä) ja haki vasemmalta epäröimättä. Zetassa minusta jäävät oli hyvät, tuomarikommentteja en muista - mutta jotain siellä on parannettavaa (M-I-S).

Luoksetulo oli Taomainen - laiskalla laukalla, mutta kaikki välit samaan tahtiin, seisominen hyvä ja minusta maahanmenokin, vinot perusasennot kuuluu myös sarjaan "voikohan näille enää tehdä mitään". Hyppynouto ok, kapulan tippuminen oli vahinko koiralta, takaisin tulon hyppy lähti kaukaa, mutta mummu sai kiskottua vielä takajalatkin yli loukkaamatta itseään. Toiselle kierrokselle ei virittely sitten enää onnistunutkaan, vaan alusta asti koira oli laiska. Seuraamisen perustekniikka on kuitenkin niin korvien välissä että siihen voi luottaa vireessä nollakin, ettei liike pisteettä jää. Ruutu meni sitten plörinäksi (se ei ole tainnut onnistua ainoassakaan kokeessa), merkille meno epäröiden, ensimmäisestä ruutuun käskystä koira vain asemoi itsensä paremmin merkin taakse, toisesta lähti ravilla ruutuun ja mallasi itsensä heti nauhojen taakse, kolmannella keskellä, neljännellä maahan ... ja liikehän suoritetaan loppuun, vaikka pisteitä ei ole enää jaossa - loppu ok.

Taon kaukot on olleet vahvat, mutta tässä tilassa se ei enää riittänyt - kaikkiin asennonvaihtoihin tuplakäskyt ja tuolle snadille etenemiselle pitäisi saada tehtyä jotain. Tunnari oli hyvä, kellotaulussa ja oma nousi nätisti - voihan se toki vähän mälvätä, mutta parempi sekin kuin väärä kapula .

Kaiken kaikkiaan tunnelmat ekasta EVL-kokeesta oli, että ehjän rivin saaminen on ihan mahdollista. Liikkeitä vaikeampi vastus on saada koira jaksamaan ja haluamaan tehdä töitä, vaikka palkattomia pitkiä liikkeitä liuta tuleekin. Pitää hinkata vielä nostoliikkeiden assosiaatioita vahvemmiksi ja laittaa ensi kerralla koira autoon jos sarjojen välissä on näin paljon, reilu tunti, aikaa seuraavaan suoritusvuoroon.

Isot onnittelu Ruulle koularista TK1, paikkamakuusta saatte extra ansiomerkin!


Suville, kiitos! kuvista
 
Update: Mian kuvia löytyy täältä:
http://www.miam.fi/dogs/index.php/Obedience/toko/HauHau-22-4-2012-TOKO/Taotao