Kesäkuun ohjelmistoa on kahlattu sinnikkäästi läpi sen startatessa turrileirillä Keuruulla. Leiripaikkana toimi Nyyssänniemen leirintäalue ja paikka tarjosi kelpuulliset leiripuitteet. Toki minun leirini pelastaa jo oitis rantasauna ja jonkinlainen lätäkkö (helpot kriteerit), myös palvelu saa kehut osakseen.

Kouluttajiksi saapuivat Anu ja Johanna, ja tyytyväisistä ilmeistä päätelleen, osallistujille jäi kaiketi oppeja kotiin vieteväksikin. Peppi oli Anun ryhmässä ja jatkoimme keskittymistä siihen, että likka kääntäisi häiriöstä ottavansa paineen minuun. Hauskaa oli, vaikka välillä lapiota etsittiinkin montun kaivamiseen ja betonisaappaita suunniteltiin ;) .

Piti treenata Taokin, mutta valmistautuminen kokeeseen jäi suunnittelun asteelle. Hätäisesti edellisenä iltana käytiin tekemässä ruutu ja ohjattu. Heikolla valmistautumisella haettiin lisätreenilappu Vihdistä 16.6.2012, tuomarina Hannele Pörsti.

Istuminen ryhmässä 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 9
Zeta 7
Luoksetulo 8
Ruutu 9
Ohjattu 0
Metalli 8
Tunnari 7
Kauko-ohjaus 0
211p. EVL3

Paikallaolot on kehittyneet koe koelta, Tao istuu aika varmasti jo. Vapaana seuraaminen oli ok, mutta sen jälkeen vire lähti laskemaan kuin lehmän häntä. Liikkeestä istuminen on mennyt viime aikoina myös treenissä seisomiseksi, ja zetassa annoin siihen heti perään tuplakäskyn. Ilman tätä istumista tuskin olisi lauantainakaan tapahtunut. Luoksetuloon jätettäessä koira vaati kaksi maahan käskyä, muuten hyvä luoksetulo. Ruudulle mentäessä merkki oli haluton ja huono, itse ruutuun meno vauhdikas ja nyt paikanhaku erinomainen, loppusosa ok. Ohjatussa edelleen haluton merkille meno, mutta vauhdikas nouto, jonka paluussa Tao bongasi keskikapulan ja meni ihmettelemään edellinen suussaan sitä... kolme tuo käskyä nollasi liikkeen. Metalli hyvä, hypyssä ei tällä kertaa ollut ongelmia. Tunnistusnouto hyvä, tosin luulin koiran ottaneen väärän ja roplasin luovutuksen tiputtamalla kapulan maahan, ja jätin vielä kehumatta huomatakseni että ihan oikean se sieltä toi! Kaukot tarvitsevat sitten jo jonkinlaisen ihmeen treenivinkiksi, tällä kertaa taas useampi asennonvaihto tuplakäskyillä ja kun yksi seisominen meni istumiseksi ei pisteitä heru. Kalliita liikkeitä, kun 70 pistettä paukkuu pois noista kahdesta nollasta.

Tänään sitten ajeltiin taas aamusta Somerolle (kuola valuen erinomaista aamupalaa odottaen). Turrit olivat tälle kertaa yhdessä paimentamassa, vuorossa oli enemmän treenanneiden päivä ja olipa ilo katsoa! Päivään jännitystä toi Nönön ohjaus ja pakko se on taas sanoa toisten koiralta on paljon helpompi vaatia kuin omaltaan :D . Nönö kuitenkin oli oiva oppilas, vaikka verissäpäin sen palautinkin :P omistajilleen. Kolme kierrosta mentiin ja kaksi ensimmäistä rataharjoituksia, ja jumantsuikka! olen Peppiin tyytyväinen. Kerrankin ei tarvinnut ajaa itkupotkuraivareissa kotiin. Viimeinen kierros pellolla, jossa tosin varmaan Someron keskustakin tiesi meidän olevan metsänojantiellä... kun ohjaajan äänipalkeet avautuivat. Noh, koira kai palautteli itsensä pilkunviilaustreenistä ja koska ensimmäistä kertaa kahdella ensimmäistä kierroksella mentiin sinne minne halusin - ei lopun eläväisyys päässyt mieltä tummentamaan.