Kesäkuu livahti kesälomineen ohi ja yht'äkkiä heinäkuukin vaihtui elokuuksi. Kun vielä vuodatus oli useamman viikon rikki, ja kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat hävinneet, on jäänyt useampi hetki ylöskirjaamatta. Blogi muuttaa yhtä lailla edellemainitun tähden jossain vaiheessa muualle. Mutta muistellaan niitä nyt. Kesäkuu lopetettiin Oulussa briardien erikoisnäyttelyssä, tytöt oli ilmoitettu sekä tokomestikseen että näyttelyyn. Aamu aloitetttiin tottelevaisuudella, joka ei tällä kertaa ollut kummallakaan tuloksen arvoinen. Pepin tyystin opettamattomat liikkeet tiedettiin jo etukäteen, mutta livistäminen paikkamakuusta oli yllätys. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin tyytyväinen Peppiin kehässä sen suhteen, että tyttö pysyi läpi kokeen iloisena.


Pep
Paikalla makuu 0
Seuraaminen 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5
Luoksetulo 0
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Noutaminen 7
Kauko-ohjaus 0
Estehyppy 6
Kokonaisvaikutus 9
yht. 70 pist.

Tao sen sijaan olisi voinut yrittää vähän paremmin, mutta sillä mennään mitä sinäpäivänä saadaan. Istumisen koira makasi, joka osittain saattoi johtua että annoin koiralle paikkamakuun jättäkäskyn epähuomiossa. Luoksetulot pysäytin liian kaukana merkeistä ja kun koira vielä valui ei tästäkään pisteitä herunut, myös loppuasennossa oli jotain parannettavaa. Ruudussa koiran tassut jäivät ulkopuolelle ja ohjatussa se päättikin tarjota sinnikkäästi uudelleen ruutua. Kaukot taas ties kuinka monella lisäkäskyllä.

Tao
Istuminen 0
Paikkamakuu 7,5
Seuraaminen 8,5
Zeta 8,5
Luoksetulo 0
Ruutu 0
Ohjattu 0
Metallinouto 10
Tunnistusnouto 7
Kauko-ohjaus 5
137 pist.

Näyttelykehään asteli ensin Peppi, joka juoksi elämänsä ensimmäistä kertaa useamman koiran kanssa kehässä. Vastoin ajatuksiani Pep pysyikin jopa välillä ravilla. Koira myös omalta osaltaan ylitti itsensä arvostelussa, antaessaan tuomarin koskettaa itseään ilman rimpuilua. Laatuarvosana oli H ja arvostelun mukaan (joka ei kestänyt pesukonetta) koirassa saisi olla vähän kaikkea enemmän; itsevarmuutta, päätä, luustoa ja runkoa. Eikä se kauhean metsään mennyt, vaikka itse en ylettömän raskaista koirista pidäkään ja runko tulee iän myötä.

Tao osallistui elämänsä ensimmäiseen veteraaniluokkaan ja esitti itsensä tyylilleen uskollisena - melko kurittomasti. Tällä tyttö saavutti erin, ilman sa:ta ja oli VEK2:nen.

"8 years. Black bitch. Head could be little bit stronger. Stop a little bit pronounced. Scissor bite. Nice dark pigments & dark eye. Adequate neck. Shoulder little straight, but nice lenght of upperarm. Good depth of chest. Excellent coat texture. Adequate rear angulation. Correct lenght of tail. Nice level topline. Moved well when settled. Bich of nice type & shape"

Heinäkuu startattiin paimentamalla Toimivien bortsujen kanssa Pepin kera ja Tao on jatkanut tokotreenaustaan ahkerasti - sinnikkäästi sitä on ilmoiteltu myös kokeisiin, vaikka kaukot ehkä eniten ovat yhä vain epävarmat liikkeenä.

Kaksi edellistä viikonloppua vietettiin semmoissa Anun kouluttamana ja Petikossa opeteltiin leikkimään, joka oli aika huippu aihe (opi leikittämään koiraasi-teemalla), josta itsekseni mietin että ei se ole aina niin yksinkertaista. Peppikin on osallistunut aika-ajoin erilaisiin leikityspäiviin jossa maalimies on leikittänyt koiraa, nyt kun katselin ja yritin imea tekniikkaa itseeni - ajattelin että olisi jo aiemmin pitänyt itseasiassa opetella leikkimään itse (ei niin että joku muu leikittää). Rautalankaa on kuitenkin taas väännetty ja nyt sitä täytyy yrittää sisäistää.

Semmakuvia täällä:
http://karvamopot.1g.fi/#/kuvat/tottissemmat/

Samaan harjoituskimaraan otin itseäni niskasta kiinni ja Peppi sai tehdä kevään, kesän ties mistä asti - ensimmäisen jäljeen. Peltoon kylvin sille lihapullaa noin 30:lle askeleelle. Yllätyksekseni koira ei häiriintynyt muista, ei keskeytellyt työskentelyään katsellakseen taivaan lintuja ja oikeasti söi. Vauhti oli edelleen hidas, eikä siinä into pauku, mutta tälle pohjalle ylipäätään rakentamisen aloittaminen tuntuu jo mahdolliselta. Häiriöherkkyyteen lienee osoittain auttanut ikä, kokemukset kuin se että tottiksessa tätä on nyt työstetty paljonkin.

Tehdään muutama lisää ja katsotaan mihin se vie.