Vapun aluspäiviä vietettiin ratsastelemalla. Elli on vaihtanut likimain talvikarvansa pois eikä enää ole hampaanrakoja ja korvakäytäviä myöten hevosenkarvassa, sen jälkeen kun likkaa harjalla pöllyttänyt. Sunnuntaina Rita kävi Elliä kokeilemassa ja hyvinhän Elli kulki Ritan käsissä. Hoidettaessa tamma oli kuin letkeä lehmä, joten se selkeästi säästi metkujensa näyttämistä johonkin myöhempään ajankohtaan. Lopuksi vielä jouduin rääkättäväksi liinatunnille. Jotain siinä huudeltiin jo kramppaavista vatsalihaksista ja huonosta kunnosta (pilotin kunnosta siis) eikä päästetty vähällä ;).

Vappuaatto olikin sitten aikataulutettu enemmän kuin täyteen. Blancolla oli kontrolli, jonne aamulla yhdeksältä pingottiin. Tauno piti ottaa mukaan, koska muuten ei oltaisi ehditty Kirkkonummelle hierontaan. Blancon sydänäänet kuulostavat vahvemmilta, mutta hengitys ei saa vieläkään puhtaita papereita. Myös ensimmäiset lisälyönnit kuultiin tällä kertaa. Verikoeiden tuloksia odetetaan ensi viikon loppuun.

Eläinlääkäristä siis junailtiin itsemme Janinan luo. Taolla on ollut pitkä väli hieronnassa, mutta lihakset oli aika hyvät. Ristiselkä reagoi, mutta pehmeni tosi helposti. Tämän jälkeen Blancoakin availtiin laserilla, eläinlääkärin myönnettyä luvan, että saa kevyesti hieroa, koska selkä selkeästi vaivaa koiraa. Kotiin päästyä näin Blancon pitkästä aikaa antaumuksella venyttelevän. Nyt aamuvenyttely on taas joka aamuista rutiinia.

Kun koirat sain kotiin, täytyi vielä Elli lähteä katsastamaan. Siinä helvetillisessä myrskytuulessa käytiin pellolla lampsimassa Pakankylään ja takaisin. Takaisin oli hevosellakin kiire ja tuuli ujelsi vain korvissa.

Loppuilta vietettiin Masalassa briardimaisten ihmisten seurassa grillaillen ja syöpötellen. Kiitos Ninalle ja Jannelle järjestelyistä :)!

Vappupäivänä ilma sentään suosi vähän enemmän ja laiskan ihmisen lailla Elli sai vain irtojuoksutuksen. Mutta vallan tyytyväisen oloinen koni kuitenkin oli.

Nyt viikonlopun ja seminaarin antia odotellen.