Vaikka aika harjoittelun suhteen loppui kesken - ängettiin kokeeseen, kun kerta paikkakin oltiin saatu. Ollaan siis samassa veneessä niiden muiden kanssa ei koevalmiiden kanssa, joita parjataan palstoilla puolivalmiilla koiralla kokeeseen osallistumisesta ;).

Tulostahan sieltä ei lohjennut, mutta silti ollaan hurjan tyytyväisiä. Menneet kaksi viikkoa lupasi isoa katastrofia, mutta Tao laittoi parastaan ja siitä sai olla hurjan ylpeä.

Päivä aloitettiin lähtemällä ajamaan Ritan perässä raisioon 06:00. Alokasluokka sai painella ensin jäljille. Niille siirryttiin myös tovi ajamalla. Maastot olivat ainakin vaihtelevat - alustoilla löytyi niin suota, suopursuja kuin rutikuivaa kangasmetsää. Tao otti janalta jäljen ensin oikeaan suuntaan - hetken edettyään päätti lähteä takajäljelle. Kutsu kävi takaisin janalle ja uudelleen lähetys koiran nokka kohti toista suuntaa. Matkaan päästiin ja ensimmäisen suoran koira oli aika epävarma sekä tarkisteli paljon. Ensimmäisestä kulmasta skarppasi ja sen jälkeen nousi keppikin. Tästä eteenpäin mentiin hienosti, suon yli aivan loistavasti ja keppejä nousi. Aina viidenteen keppiin asti. Sitten meille tuli stiplu. Koska kaksi kulmaa oli takana ja Tao hetken kepiltä uudelleen edettyään päätti lähteä voimakkaasti vasemmalle. Minä laskeskelin, että kolmatta kulmaa ei voi olla ja sitten oltiin siellä pää pyörällään niin koira kuin minä. Lopuksi päätin ottaa liinan irti lampsia kohti autoa ja jos kutonen nousee siltä matkalta niin hyvä - jos ei, olin jo näihin viiteenkin keppiin ja työskentelyyn pakahtua ylpeydestä koiraan sisimmässäni. Hyvä niin, koska kepit palautettiin vain kaksi minuuttia ennen kuin aika olisi mennyt ylipitkän puolelle. 135 pistettä.

Seuraavana vuorossa oli tottelevaisuus. Tao sai pari tuntia palautumisaikaa. Kolmen parina oltiin ensin paikallamakuussa, jossa Tao otti tirsat. Erinomainen. Sen jälkeen huilittiin yksi suoritusvuoro. Seuraamiset meni mallikkaasti, joskin etenkin täyskäännökset saisivat olla paremmat. Erittäin hyvä. Liikkeestä istuminen oli nopsa. Erinomainen. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, Tao valui hitaasti maahan ja ohjaajan katsominen meneekö loppuun asti tulkittiin vartaloavuksi. Luoksetulo käskyn kiirehdin ennen tuomarin lupaa. Tyydyttävä. Tasamaanoudon Tao teki sutjakkaasti, mutta luovutti seisten ja perusasennot jäi kovin vinoiksi. Tyydyttävä. Molemmat hyppynoudot kierrettiin :/ - ei yllätys, mutta tietysti maastopisteiden valossa hieman hetken kirpaisi. Lopun Tao kruunasi hienolla eteenmenolla (koiralla oli toistoja ehkä 20 liikkeestä alla eikä yhtään maahanmenoa pyydetty ennen koetta), Tao lähti suoraan ja vauhdilla - korvat oli mukana ja maahan mentiin toisesta käskystä. Tyydyttävä. Kaiken kaikkiaan kasaan raavittiin 60 pistettä.

Päivän päätteeksi käytiin esineruudussa suoraan tottiksen perään. Hieman laiskahkolla juoksemisella Tao nosti toisesta pistosta esineen ja sai pisteitä 28.

Ei siis tulosta ja yhteispistemäärä 223 p.

Vahva lupaus kuitenkin, että se tulos on haettavissa :)!