Sairasviikkojen apeissa ajatuksissa täyttelin Taosta hakukaavakkeet YES:n tutkimukseen nivelrikkoisten koirien kivun hoidossa. Tiistaina puhelin soikin ja toisessa päässä oli Anna Hjelm-Björkman, tutkimuksen johtaja ja vetäjä. Meidät kutsuttiin mukaan tutkimukseen, lievästä "monivammaisuudesta" huolimatta sekä ettemme oikeasti saaneet kaavakkeen perusteella tarpeeksi oirepisteitä. Taotao keräsi pisteitä seitsemän, kun vaatimus olisi 11 pistettä vähintään. Eläinlääkäri kuitenkin sairashistoriaamme lukiessa tuli siihen tulokseen, että tämä koira on niin hyvin lääkitty, että osa oireista voi peittyä sillä. Minä mietin miten paljon vielä meitäkin kipeämpiä koiria voi olla. Vaikka tietysti Tao on vielä siinä onnellisessa asemassa, että huolimatta kipujaksoista, olemme aina tulleet hoidolla kuntoon ja saaneet jatkaa touhumista samaan tapaan kuin aiemminkin.

Tammikuussa meitä siis odottaa laajat tutkimukset pieneläinklinikalla ja ruokinta vaihtuu tutkimusruualle. Kuvataan koira nenästä kantapäähän, tutkitaan kakat ja veret ja vaikka mitä. Siitä mihin "lääkeryhmään" tulemme kuulumaan emme tietenkään saa tietää - joka tarkoittaa, että Tao on alkukevään pois kaikilta areenoilta. Treenaamistahan tämä ei toki estä, joten voimmehan hioa itsemme iskukuntoon harjoitellen ja ottaa ilon irti loppukesästä. Haha, yhtään itseäni tuntien, ilman mitään pakosti olevaa deadlinea, mitään ei tule tehtyä - että porskutetaan vaan ja voidaan paksusti .

http://www.suomenbriard.net/phpBB/viewtopic.php?t=739

Mellasta tuli myös "Suomen kansalainen" rekisteripapereiden lakattua lojumasta kennelliitossa. Vaikka ei ne siellä kyllä todellisuudessa kauaa edes olleet, kaksi kuukautta. Silmäpeilituloskin on pysynyt papereiden mukana ja kirjautunut KoiraNettiin, sen sijaan Eestin voittajatittelit näyttävät hukkuneen matkalla. Kaikkea ei näemmä voi saada... mutta tämäkin on jo jotain .

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN58980/08&R=113