Pepin pissikontrolli osoitti edelleen erittäin emäksistä tavaraa ph 8,5 ja tällä kertaa mukana oli reilusti struviittikiteitä myös. Kyseinen kide/kivilajihan on täysin sidoksissa virtsan ph:seen ja ilmenee usein tulehduksen kanssa.

Nyt tosin pissassa ei ollut verta eikä protskuja, mutta kiteiden yltyminen kiviksi ei myöskään kuulosta loistavalta vaihtoehdolta, joten ph pitäisi saada alas. Alkuunsa kokeilemme tupla-annoksella c-vitskua ( vaikka äkkinäiset tiedustelut kokemuksista eivät osoittaneet tälle isoa vaikutusta ).

Jos ei viikkoon saada muutosta, pitää miettiä ruokavaliota tai dl-metioniinia. Netistä löytyi myös kotikokkausohje, lihalla ja ilman lihaa sama resepti varioituna. Pääasia olisi kuitenkin saada magnesium ja fosforimäärät alas sekä ei kauhean protskupitoista ruokaa (max 18% valkuista). Ideaali olisi että tällainen vaihtoehto löytyisi säkkitavarana. Salmiakki on myös yksi vaihtoehto ph:seen (ammoniumkloridia).

Tai no ideaaleinta olisi että tämä olisi virtsiksen jälkimaininkeja, josta päästäisiin tasaantumaan ihan normiarkeen, ilman että ph:n nousua tarvitsee aina tarkkailla.

Tilanne kuitenkin haittaa Peppiä ja mm. eilisen aamulenkillä tyttö pissi kuusi (!) kertaa. Samalla tapaa kuin virtsiksen alussa, kuin merkkaillen hajun päälle. Tälle kertaa en tosin halua mennä halpaan ja juoksukin on jo ohi.

Koska olen kuitenkin sielultani sen verta kotilaborantti ja googlediagnosoitsija haetutin apteekista meille ph-liuskoja  ja näin Peppi saa pissata aamuisin aina 8h paastoarvon purkkiin ja minä voin tsekata ph:n saman tien.

Huomenna pitäisi saada vielä bakteeriviljelyn tulos ja viikon päästä kontrollinäyte (jos en kerro suoraan omia laboratoriotuloksiani ).

Ruokavaihtoehdot ja kokemukset otetaan vastaan mieluusti.