Tao oli aamulla yrittämässä taas tokon avointa luokkaa. Hyvin yrittikin, mutta taas läsähti kolmostulos.

Nyt lähinnä vaivaa riipaiseva turhautuminen siihen, ettei ole viimeistellyt liikkeitä paremmin. Koska Tao teki niin hurjan hyvällä työskentelymotivaatiolla, ettei koiraa voi syyttää mistään. Lähinnä itseään siitä, että kouluttamatta tapahtuu puoliksi suoritettuja liikkeitä.

Tuomari oli tiukka ja pisteitä ropisi helposti, mutta oikeudenmukainen ja linja säilyi kaikkien kohdalla. Pistemenetykset meni todellisista asioista, sellaisista mitkä tosiaan on pistemenetysten arvoisia.

Paikallamakuu oli varma. Seuraamisesta lähti pojoja, koska Tao tapansa mukaan seurasi hieman liian edessä ja poikitti. Perusasennot oli tänään erinomaisia, jokaisessa liikkeessä, säpäköitä ja nopeita.

Jäävistä lähti yhdet pisteet. Sitä en kyllä tiedä mistä .

Luoksetuloon vaadittiin neljä käskyä, ensin kaksi liikkeelle lähtöön (jonka käskysanan vaihdoin kaksi päivää sitten ) ja kaksi käsimerkkiä pysähtymiseen, mutta elämänsä ensimmäisen kerran koira pysähtyi kokeessa. Viitosen siitä saimme.

Noudossa ohjaaja, joka on aina ollut erityisen ylpeä, että osaa viskoa kapulaa, heitti sen parkkihallin kattoon. Heiton sai uusia, odota käskyllä sain Taon odottamaan. Uusintaheitto onnistui ja koira haki tyypillisellä vauhdikkaalla tavallaan, mutta taas (kun en ole asiaa harjoitellut) Tao törmäsi paluussa ja jäi seisomaan eteen kapulan kanssa. Niimpä sitä automaattisesti päätti ei kelpaa ja korjasi paluuasennon siirtymällä askeleen taaksepäin, joka automaattisesti johtaa suorituksen nollaamiseen.

Kaukokäskyt onnistuivat. Noh, niitä ollaankin treenattu. Ihan ysin arvoisesti. Maahanmenot oli hitaita, mutta istumiset eri nopeat.

Toinen nolla tuli hypystä. Hyppyä ei olla otettu varmaan kuukauteen, kahteen... kuka muistaa ??? Tauno hyppäsi, siirtyi ennen istua käskyä niin esteen sivuun, että paluu hypyn kautta ei näin onnistunut. Koiran liikeorientoituminen sen sijaan tuli esille hyvin (vaikka mieluummin ottaisin orientoitumisen käskysanoihin ). Pähkäillessäni miten saan sen ehkä edes yrittämään paluuta hypyn kautta, annoin käskyn "hyppy" (tänne käskyn sijasta), Tao suoritti mallikkaan luoksetulon, pasmat meni sekaisin ja seuraavan käsky oli tänne (sivulle käskyn sijasta) ja Tao suoritti sivulle tulon. Jotta jos ei muuta, niin viidellä avoimen luokan kokeella koira näemmä jo tietää mitä seuraavaksi tehdään, vaikka ohjaaja huutelisi hallelujaa!

Ensi vuonna sitten - toivottavasti paremmin tuloksin!

Briardiedustusta piti kuitenkin yllä Aia (Kirmix Fatima) ja saivat alokasluokasta 1.tuloksen pisteillä 161 p. ONNEA!