Viimeiselle kesäloman loppurutistukselle riitti äksöniä. Erikoisnäyttelyä, rotumestaruustottelevaisuuskoe, koulutuspäivää ja Mellan luustokuvauksien jännitystä. Kaikki saatiin tehtyä ja nyt on vajaa viikko pakerrettu jo sorvinkin ääressä, vihdoin ja viimein saapuneissa helteisissä säissä.

Virroille Briardyhdistyksen jokavuotiseen päätapahtumaan lähdettiin Annan kanssa perjantaina hyvissä ajoin. Saabi natisi liitoksistaan ja bensaa paloi raskaassa lastissa. Autoon oli ängetty neljä koiraa, kaksi ihmistä, matkatavarat, tokomestistarvikkeet esteineen sekä neljä kevythäkkiä. Piiruakaan ylimääräistä tilaa ei enää ollut. Perille päästiin ja aloitettiin ilta kirjautumalla majoituspaikkaan ja tyhjentämällä ei tarvittava tavarakuorma huoneeseen.

Loppuilta meni tokomestaruuskokeen viimeisiä järjestelyjä hioessa kehänrakennuksineen päättyen puolilta öin paperitöihin lomakkeiden täytössä. Uni ei taaskaan vieraassa paikassa silmään tullut ja samoilla valoilla siis ajettiin aamulla tapahtumapaikalle. Koe vietiin läpi Riitta Räsäsen toimiessa tuomarina. 12 briardia kamppaili RM-tittelistä, joka jäikin sitten Tampereen kulmille - onnea Sirulle ja Brunolle!

1765534.jpg
kuva: Minna Tikkanen

Erkkari pyörähti käyntiin heti tokon jälkeen. Pentujen pyöriessä kehässä - vielä viimeiset paperityöt ja sitten päästiin keskittymään näyttelyyn. Tässä vaiheessa myös ilmojen valtias päätti ruveta heittämään vettä niskaan välin rankemmin, välin hillitymmin kuuroin. Mella meni ensimmäisenä kehään ja kilpaili itsensä kilpailuluokan kakkoseksi erinomaisen nauhan kera. Taotao juoksi avoimen luokan nartuissa erinomaisen arvoisesti, mutta kilpailuluokassa ei meillä enää jakoa ollut. Onnea Ipille ja Paavolle ROP ja VSP titteleistä!

1765535.jpg

Näyttelyillallisen jälkeen aika väsynyttä porukkaa lappasi majoituspaikalle ja nyt minäkin sain unenpäästä kiinni samantien, kun pään tyynyyn laski.

Seuraava aamu alkoi koulutuksella. Koulutuspäivän kouluttajaksi oli saapunut Mia Kiviaho. Puolisen päivää seurailimme koulutusvinkkejä ja ainakin noutotavat jäivät takaraivoon - niitä pitää päästä testailemaan joku kerta. Mellakin pyörähti tottistelemassa ja oli mukava nähdä tytön tekemistä pitkästä aikaa Annan kanssa. Petraantunut leikkihalu lämmitti eritoten mieltä. Aian ollessa vuorossa pääsikin vähän vertailemaan löytyykö siskoksista eroja. Pitkän kotimatkan takia lähdimme puolissa välin koulutusta tekemään kotimatkaa.

Seuraava arkiaamu alkoikin heti töihin paluulla. Jos olisi ollut kaukaa viisas olisi venyttänyt lomansa edes parilla päivällä yli viikonlopun. Olisi ehtinyt hieman elpyä. Torstai iltana kuitenkin ajeltiin Vihtiin luustokuvaamaan läjä briardeja. Mellan tuomio 13 kk vanhana oli löysät C:t ja tytölle päätettiin antaa vielä hetki aikaa kasvaa ja kuvata kintut ensi vuonna uudestaan.

Nyt kun kesä viimein alkoi, viikolla olleet pari vapaa päivää vietettiin ensin tallilla hikoillen, perään rannalla uiden. Muuta tässä helteessä ei ole kuvitellut voivansa tehdä.