Tämä talvi on jo epäinhimillinen. Minusta voisi laittaa koko maan poikkeustilaan ja sulkea koulut yms., työpaikat ja palattaisiin niille tyytyväisinä kevätauringon koittaessa. Ilman puolentoista tunnin hytisemistä juna-asemilla odottamassa joskus kulkevia junia, ilman penkoissa ja pysäkeille kiinni jääviä busseja, puhumattakaan ettei mikään, lenkitkään saati talleilu ole enää mikään nautinto.

Sen jäljiltä varpaat ovat kuolion tuntuisia ja koiria ei voi pahimpina päivinä edes kuvitella ottavansa mukaan. Ensin tassuihin tarttuu lumet, jotka sulaa lämpimässä bussissa ja sen jälkeen litimärät tassut jäätyvät uudestaan ulkona ja pakkasontuminen on taattu jo vähemmilläkin lukemilla. Pentua voi edes ilman tätä efektiä kuvitella raahaavansa raskasta reissua mukana.

Sen vuoksi kun reenien alkamista kyseltiin, päätin että kyllähän reeni maistuisi, mutta ulkona en ole. Löydettiin Tiltun koirakoiralta kohtuuhintainen vuokrakoulutustila, joka korkattiin eilen.

2,5 kilometrin matka taitettiin kuitenkin bussilla. Tällä kertaa Peppiä ei nukuttanut, mutta ihan hienosti matka sujui, joskin remmit olivat kaiken aikaa tuhannen solmussa.

Paikalla oli yhdeksän turria, mukaan lukien Ruubenin, joka jo luetaan turriksi. 200m2 tuntuu aika pieneltä tähän koiramäärään, mutta jotakin sentäs saatiin tehtyä kaikille. Kaikki olivat hienosti pentua kohtaan ja pentu meni mutkatta mukana. Mikäpä siinä kainaloisella, kun mennään peräkanaa kuin hanhiemo, Peppi tiiviisti kannoilla pysyen. Namijaolle välillä kurkoteltiin ja isompien haistellessa pentu meni oitis kumoon ja vatsa esiin "olen pieni, olen kiltti, älä tapa". Kaikin puolin Peppi ei kuitenkaan ollut shokissa, vaikka niin vähän epäilin, kun ei sillä ole tasavertaisia leikkikavereita ollut ja likimain ainoat tavatut koirat on Tao sekä Ruuben.

Nikon napsimia kuvia tarjolla: 
http://pirpanat.kuvat.fi/kuvat/Turritreenit%2021.2.2010%20/IMG_7195.JPG

Tämän tunnin session jälkeen Peppi oli niin uupunut, että nukahti takkini sisään jo bussia odottaessa tuulessa ja tuiskussa kotia päin.

Kuvista tulikin heti kriittiset kuvissa epäonnistuneet palaute, josta muistin syövereihin tuli legendaariset esineruutukuvat 2007... röökimuija ja Annun koiranruoka ja pakkohan se linkki oli kaivaa piristämään (?)

... ... Ja samalla tietysti muistella hauskaa viikonloppua:
http://koti.kapsi.fi/~onki/kuveja/24112007/index.htm